Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/c/a/nortind.no/httpd.www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141 Om - Nortind

Norske Tindevegledere (NORTIND) ble stiftet i 1978, og ble medlem av det internasjonale tindeveglederforbundet (IVBV/UIAGM/IFMGA) i 1982. Siden IVBV/IFMGA/UIAGM bare godkjenner én nasjonal organisasjon i hvert land, er det i dag NORTIND som representerer det internasjonale forbundet i Norge, og som kan kvalifisere tindevegledere/ høgfjellsførerere etter IVBV/IFMGA/UIAGMs internasjonale standard. Kvalifiseringen går nå i regi av Norsk Fjellfagskole AS som er heleid av NORTIND. NORTIND og Norsk Fjellfagskole AS har kontor på Tindesenteret på Åndalsnes.

Norsk Fjellfagskole AS tar våren 2021 opp 8 kandidater til tindeveglederkvalifisering. Kvalifiseringen går over 3 år, med 15 kursuker, 10 ukers praksis og i tillegg forventes det dokumentert egenaktivitet. Kvalifiseringen bygger på en internasjonal standard vedtatt av IVBV/IFMGA, og er omtrent den samme både i innhold og nivå i Norge som i andre IVBV/IFMGA/UIAGM-land. Det praktiske ansvaret for kvalifiseringen ligger nå hos Norsk Fjellfagskole AS og Kvalifiseringskomiteen (KK).

Gjennom internasjonale fagseminarer, utveksling til andre lands kvalifiserende kurs, og ved møter og generalforsamlinger et par ganger i året, har NORTIND tett kontakt med det internasjonale forbundet. Slik holdes medlemmene orientert og oppdatert på gjendende fagfelt. I 2021 har NORTIND drøyt 95 fullt kvalifiserte medlemmer som i større og mindre grad driver kurs og høyfjellsføring både innenlands og utenlands.

Fra 2019 har NORTIND også kvalifisert skivegleder. Dette er en mindre omfattende kursrekke enn tindevegleder, men denne kvalifseringen går også over 3 år. Her er det også opptak av 8 kandidater våren 2021.

I tillegg til organ på tillitsmannsnivå har NORTIND og Norsk Fjellfagskole AS et styret med en person til ansatt i halv stilling på kontoret på Åndalsnes. Anders Kristian Nordnes fungerer er det formelle kontaktpunktet for organisasjonene. Hendvendelser til organisasjonene sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Det internasjonale forbundet IVBV/UIAGM/IFMGA organiserer tindevegledere og høgfjellsførere over hele verden. I 2009 er det 23 nasjonale medlemsorganisasjoner som representerer Europa, Nord- og Sør Amerika i tillegg til Japan og New Zealand. En del land er dessuten tatt opp som ”kandidatland”, og arbeider sammen med et medlemsland for å kvalifisere seg som fullverdig medlem.

Hovedarbeidsfeltene for IVBV er bre og is, ski og skred og alpin klatring. En underkommisjoner arbeider med juving (canyoning) og en med føringer og kommersielle ekspedisjoner i høye fjell. Kvalifiseringen i de ulike medlemsland bygger på IVBVs internasjonale standard, og er – med unntak av enkelte nasjonale tilpassinger – ganske lik både i innhold og nivå.

Teknisk kommisjon i IVBV inviterer til fagmøter et par ganger i året, for oppdatering av representanter fra medlemslandene. I løpet av de siste ti årene er det blitt utarbeidet en ordning for utveksling av medlemmer til andre lands kvalifiserende kurs. Det er også blitt etablert ”Info Point” hvor de som arbeider i fjellet kan utveksle erfaringer om forhold i ulike ruter.

Sekretariatet for IVBV ligger i Sveits. Hjemmeside for organisasjonen finner en på www.ifmga.info.

Klikk her for å finne info om alle medlemslandene

IVBV – Internationale Vereinigung der Bergführerverbände

UIAGM – Union International des Associations de Guides de Montagne

IFMGA – International Federation of Mountain Guides Associations

Kontakt


Norske Tindevegledere - NORTIND
Havnegata 2
N-6300 Åndalsnes
nortind@nortind.no

Tlf: 997 25 945
Organisasjonnr: 982 778 891
Kto.nr. 2085.25.60968
IBAN: NO92 2085 2560 968
BIC: SPTRNO22