Det internasjonale forbundet IFMGA organiserer Tindevegledere over hele verden. I 2022 er det 24 medlemsland som representerer Europa, Nord- og Sør Amerika i tillegg til Japan og New Zealand. Russland er dessuten tatt opp som ”kandidatland”, og arbeider sammen med et medlemsland for å kvalifisere seg som fullverdig medlem.

Hovedarbeidsfeltene for IFMGA er bre og is, ski og skred og alpin klatring. En underkommisjoner arbeider med juving (canyoning) og en med føringer og kommersielle ekspedisjoner i høye fjell. Kvalifiseringen i de ulike medlemsland bygger på IFMGAs internasjonale standard, og er – med unntak av enkelte nasjonale tilpassinger – relativt lik både i innhold og nivå.

Teknisk kommisjon i IFMGA inviterer til fagmøter et par ganger i året, for oppdatering av representanter fra medlemslandene. I løpet av de siste ti årene er det blitt utarbeidet en ordning for utveksling av medlemmer til andre lands kvalifiserende kurs. Det er også blitt etablert ”Info Point” hvor de som arbeider i fjellet kan utveksle erfaringer om forhold i ulike ruter.

Sekretariatet for IFMGA ligger i Sveits. Hjemmeside for organisasjonen finner en på www.ifmga.info

Klikk her for å finne info om alle medlemslandene

IVBV – Internationale Vereinigung der Bergführerverbände

UIAGM – Union International des Associations de Guides de Montagne

IFMGA – International Federation of Mountain Guides Associations

Norske Tindevegledere (NORTIND) ble stiftet i 1978, og ble medlem av det internasjonale tindeveglederforbundet (IFMGA) i 1982. Siden IFMGA bare godkjenner én nasjonal organisasjon i hvert land, er det i dag NORTIND som representerer det internasjonale forbundet i Norge, og som kan kvalifisere Tindevegledere etter IFMGAs internasjonale standard. Kvalifiseringen organiseres nå i regi av Norsk Fjellfagskole AS som er heleid av NORTIND. Norsk Fjellfagskole AS har kontor på Tindesenteret på Åndalsnes.

Tindevegelderkvalifiseringen går over ca. 3 år, med 17 samlinger, 10 ukers praksis og i tillegg forventes det dokumentert egenaktivitet. Kvalifiseringen bygger på en internasjonal standard vedtatt av IFMGA, og er omtrent den samme både i innhold og nivå i Norge som i andre IFMGA-land. Det praktiske ansvaret for kvalifiseringen ligger nå hos Norsk Fjellfagskole AS.

Gjennom internasjonale fagseminarer, utveksling til andre lands kvalifiserende kurs, og ved møter og generalforsamlinger et par ganger i året, har NORTIND tett kontakt med det internasjonale forbundet. Slik holdes medlemmene orientert og oppdatert på gjendende fagfelt. I 2021 har NORTIND drøyt 95 fullt kvalifiserte medlemmer som i større og mindre grad driver kurs og høyfjellsføring både innenlands og utenlands.

Fra 2019 har NORTIND også kvalifisert skivegledere. Skiveglederkvalifieringen går over 3 år med 10 samlinger, 6 ukers praksis og krav til dokumentert egenaktivitet.

Hendvendelser til NORTIND sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Kontakt


Norske Tindevegledere - NORTIND
Havnegata 2
N-6300 Åndalsnes
nortind@nortind.no

Tlf: 997 25 945
Organisasjonnr: 982 778 891
Kto.nr. 2085.25.60968
IBAN: NO92 2085 2560 968
BIC: SPTRNO22